Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka z kurczaka 3-4 sztuki
pomidory 1/2 kg
włoszczyzna 1 pęczek
czosnek 1 ząbek
ser pleśniowy niebieski lazur 1/2 opakowania
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa

skrzydełka umyć a następnie zalać wodą dodając listek, ziele i pieprz. i ugotować wywar mięsno- warzywny. następnie wywar przecedzić. obok w garnuszku dolać oliwę i dodać przeciśnięty ząbek czosnku wraz z pokrojonymi w kostkę pomidorami. dodać ulubione zioła np. bazylię, oregano i odrobinę cukru i dusić na małym ogniu ok. 5 minut. do przecedzonego buliony dodać zawartość z pomidorami. i gotować ok. 15-12 minut. całość zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem. przelać do talerzy i na wierzchu posypać serem pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 11.03.2014 18:35
Fajna zupka
wiola28a 11.01.2012 15:47
lubię pomidorówkę
jasiek 22.11.2011 22:28
dobra
Margo1 18.06.2011 17:44
lubię
Olaa 16.02.2011 18:35
moja ulubiona zupa
aginaa 16.02.2011 17:02
uwielbiam
agnieszka214 16.02.2011 09:30
smaczne
iwa643 16.02.2011 07:28
pyszna
matii6 15.02.2011 19:04
o z pleśniowym nie próbowałam,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak