Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos ciemny

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 3 dag
cebula 4 dag
masło 4 dag
wywar z mięsa 1/4 l
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos ciemny

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, lekko zrumienić na tłuszczu, dodać zrumienioną mąkę, zmieszać.
Rozprowadzić wywarem, zagotować, doprawić do smaku sola i pieprzem.
Sos powinien być zawiesisty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak