Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała kapusta 1 kg
mleko 1 szkl.
smalec 2 łyżki
szynka gotowana 10 dag
wołowina gotowana 15 dag
koperek 1/2 pęczku
sól,pieprz,papryka ostra do smaku
jabłko kwaśne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z koperkiem

Kapustę drobno poszatkować. W rondlu zagotować mleko, włożyć kapustę i smalec, posolić. Dusić 5 minut bez pokrywki, potem zakryć i dusić 10 minut. Szynke i wołowinę pokroić w kostkę i dodać do kapusty, dusic jeszcze 15 minut. Obrane jabłka i wydrążone zetrzeć na tarce warzywnej, koperek posiekać i dodać do kapusty, dusić jeszcze około 5 minut. Doprawić sola, pieprzem i papryka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak