Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto kruche z borówkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
margaryna 1 kostka
jajko 3 szt.
cukier 10 dag
cukier puder 6 łyżek
borówki 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z borówkami

Z maki, margaryny, 1 jajka i 2 żółtek i 10 dag cukru zagnieść ciasto. Wyłożyć nim formę, nakłuć widelcem w kilku miejscach i upiec aż się zrumieni. Borówki posypać 3 łyżkami cukru pudru i ułożyć na upieczonym placku Z 2 białek ubić pianę na sztywno, pod koniec ubijania dodać 3 łyżki cukru. Pianę Wylać na borówki, wstawić do ciepłego piekarnika, zapiec aż piana lekko zżółknie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 07.11.2011 08:11
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak