Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kukurydziane babeczko -bułeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka kukurydziana 25 dag
margaryna 15 dag
cukier 15 dag
jajko 2 sztuki
sok Kubuś 3/4 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kukurydziane babeczko -bułeczki

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodać mąkę z proszkiem, jajka i sok, dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z jabłkami. Foremki do babeczek napełnić do 3/4 wysokości. Piec do 30 min w temp 150-160 st.
Najlepsze są jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem lub posmarowane dżemem, moja córka najbardziej lubi truskawkowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 22.02.2012 11:17
smacznie wyglądają:)
monika154 01.10.2011 21:36
ciekawe
Tomek14 25.05.2011 09:04
ekstra
Weronika_eM 20.05.2011 11:27
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak