Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
jajko 2-3 szt
sodka śmietana 1/2 szkl
mąka pszenna 1-2 łyżki
indyk 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Piersi z indyka doprawić i rozbić tak, aby można było zwinąć w rulon. Pieczarki pokroić i udusić z cebulką. Gdy będą miękkie, odlać powstały sos z częścią pieczarek. Resztę doprawić, dodać surowe jajka i lekko podsmażyć. Farsz rozłożyć na mięsie, zwinąć w rulon, związać. Tak powstałą roladę zawinąć w folię aluminiową położyć na blaszkę, podlać olejem i upiec w piekarniku. Przestudzone mięso pokroić. Z pozostałego sosu, części pieczarek, śmietany i maki zrobić sos. Roladę podawać podgrzaną i polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 20.09.2011 20:35
apetycznie wygląda
agata1722
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
agata1722
agata1722 15.08.2011 18:01
pycha
iwona332 29.05.2011 10:15
super
Marcin Vw1 10.01.2011 19:26
dobre
berys18 30.11.2010 09:23
fajne i ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak