Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kielbasa duszona z cebula i jablkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa zwyczajna 1/2 kg
olej 2 lyzki
cebula 20 dag
jabłka kwaśne 5 szt
majeranek 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: kielbasa duszona z cebula i jablkami

kielbase pokraja c na porcje, kazdy kawalek z obu stron nadkroic skosnie, pokrajan aw pol krazki cebule krotko podsmazyc na oleju, skropic woda, ulozyc cebule na lielbase, przykryc, dusic 10 min. Obrac jablka, przekrajac na polowki, wydrazyc gniazda nasienne, polozyc na kielbasie, oproszyc majerankiem i dusic pod przykryciem az jablka zmiekna ( powinny byc jednak w calosci )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 12.01.2013 18:36
uwielbiam taką, ja kiełbaskę zawsze kroję w plastry
Kuchareczka2 17.07.2012 10:07
z jabłkami nie jadłam
dorotka0000025 23.12.2011 14:02
dziekuje
motomaniak 27.06.2011 14:21
mniam
aga130982 19.05.2011 10:44
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak