Sposób przygotowania

Ser pokroić w małą kostkę i odstawić na około godzinę by ‘zmiękł’. Ser wraz ze śmietaną rozetrzeć widelcem tak, by otrzymać w miarę kremową konsystencję. Wbić jajka i dobrze wymieszać.

Następnie dodać stopniowo przesianą z proszkiem mąkę oraz drobno pokrojone oliwki, doprawić do smaku (lepiej uważać z solą) i dobrze wymieszać.

Natłuścić foremki (muffinkowe, babeczkowe lub \"magdalenkowe\"; ja użyłam formy do muffinek oraz papierowych papilotek, nie potrzebowałam ich więc natłuszczać) i napełnić je farszem serowym. Piec w temperaturze 200°C : w formach muffinkowych / babeczkowych piec ok. 20-25 minut (w zależności od ich wielkości), w ‘magdalenkowych’ nieco króc

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Zawsze robiłam muffinki na słodko, a tutaj bardzo ciekawa propozycja:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !