Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z fasoli szparagowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 1,8 kg
cebula 1 kg
marchewka 1 kg
cukier 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z fasoli szparagowej

Fasolkę ugotować w lekko osolonej wodzie i pokroić, po ugotowaniu fasolki zlać wodę.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni dodając 1 szklankę oleju.
Marchewkę pokroić w kostkę i ugotować w wodzie lekko osolonej (po ugotowaniu marchewki wodę zlać)
Po ugotowaniu wszystko razem połączyć i dusić na wolnym ogniu 10-15 minut. doprawić do smaku solą i pieprzem oraz 1 łyżką wegety.
Gorący farsz włożyć do słoików (nie upychać) wekować 30-35 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 25.06.2013 21:36
takze robie tak
pawelek180844 03.06.2012 13:06
ciekawy pomysł
natii3624 15.05.2012 18:45
super :)
katarzyna124 05.04.2011 18:45
Robiłam coś podobnego, pyszna zwłaszcza jako dodatek do ryby:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak