Sposób przygotowania

Upiec biszkopt z 4 jaj.
2 budynie śmietanowe zagotować w 0,5 litra wody do gorącego dodać galaretkę cytrynową wymieszać do rozpuszczenia. Zostawić do ostygnięcia. Masło roślinne utrzeć z żółtkami dodawać powoli ostygniętą masą. Ubić 2 białka z sokiem z cytryny dodać do utartej masy. Całość wyłożyć na biszkopt. Na masę ułożyć ciastka maczane w ponczu (woda + cytryna + alkohol) ubić śmietanę z śmietnfix wyłożyć na ciasta i przełożyć następną warstwą ciastek nasączonych.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    wygląda pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 0
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    pyszności
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    apetyczne ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !