Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1-2 główki
karkówka 1 kg
jajko 1 szt
cebula 3 szt
sól, pieprz, gałka muszkatołowa (świeżo starta) do smaku
Przyprawa do zup Kucharek- w plynie
olej 2 łyzki
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ugotować kapustę w osolonej wodzie, oddzielić liście. Przygotować farsz: wymieszać dokładnie zmielone mięso, ryż, jajko, przyprawy i cebulę. Farsz zawijać w liście. Na dnie brytfanny ułożyć kilka liści kapusty, podlać lekko wodą i układać warstwami zawinięte gołąbki. Przykryć liśćmi kapusty. Piec w temp. ok. 220 stopni, aż liście z wierzchu się zrumienią. Doskonale smakują polane oliwą z oliwek lub sosem pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 05.04.2012 10:08
mniam
jasiek 04.10.2011 12:45
mniam
marcia71 23.09.2011 13:40
świetne gołąbki
Adamorek 01.08.2011 17:18
ciekawe
marcia71 17.07.2011 20:10
bardzo lubię
Ela15 06.04.2011 15:33
pysznie smakują
Agnieszka172 30.08.2010 20:35
bardzo apetycznie wyglądają:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak