Sposób przygotowania

Ugotować kapustę w osolonej wodzie, oddzielić liście. Przygotować farsz: wymieszać dokładnie zmielone mięso, ryż, jajko, przyprawy i cebulę. Farsz zawijać w liście. Na dnie brytfanny ułożyć kilka liści kapusty, podlać lekko wodą i układać warstwami zawinięte gołąbki. Przykryć liśćmi kapusty. Piec w temp. ok. 220 stopni, aż liście z wierzchu się zrumienią. Doskonale smakują polane oliwą z oliwek lub sosem pomidorowym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    bardzo apetycznie wyglądają:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pysznie smakują
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne gołąbki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !