Sposób przygotowania

Przygotować sos. Obrać i posiekać drobno szalotkę. Rozgrzać oliwę w garnku z grubym dnem, delikatnie podsmażyć cebulkę. Dodać posiekany drobniutko czosnek. Dodać pokrojone pomidory. Doprowadzić do wrzenia, dodać papryczkę, posolić, gotować 10 minut na wolnym ogniu. Bez przykrycia.

Posiekać kolendrę.
Usmażyć na maśle jaja sadzone.

Na każdym talerzu (porcja jest na 2 osoby) nałożyć 2-3 łyżeczki sosu pomidorowego. Ułożyć na nim 2 tortille, tak, aby na siebie nachodziły. Na każdą z tortilli wyłożyć sadzone jajko.

Polać resztą sosu, posypać kolendrą.

Smacznego!

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    koniecznie muszę wypróbować:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !