Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczone gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ryż 2 torebki
mięso mielone 500 gram
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 opakowanie
smalec 6 łyżek
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczone gołąbki

Kapuste płuczemy, wycinamy głab, wkładamy do gotujacej sie wody, powoli wyjmujemy odchodzace liście. Ryz gotujemy, przestudzony mieszamy z miesem i przyprawiamy wyrabiamy farsz, z liści ścinamy grube narośla, kapuste faszerujemy 2 łyżkami farszu, zwijamy w zamknięte rulony, układamy w blaszce , smalec gotujemy z woda wlewamyna dno naczynia w którym pieczemy gołąbki, pieczemy 1,5 godziny.a duże to nawet 2

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 14.03.2012 14:26
pycha
tomek18 14.10.2011 14:01
ciekawe,,
Sylwia56
Sylwia56 27.07.2011 13:04
uwielbiam
mirosława4 26.05.2011 21:58
pyszne
Gosia32
Gosia32 18.02.2011 08:22
Super:}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak