Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiące udka w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 4 szt.
olej do smażenia
marynata
sos sojowy 1 łyżka
wino ryżowe 1 łyżka
czosnek 4 ząbki
Ciasto:
jajko 2 szt.
mąka pszenna 1/2 szkl.
mąka kukurydziana 1/2 szkl.
sól
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
oliwki czarne
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiące udka w cieście

udka umyć i wytrybować kości i pokroić w grubą kostkę,czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z sosem sojowymi winem ryżowym,mięso przełożyć do miseczki i polać marynatą wymieszać i odstawić na 30min.na rozgrzany olej wrzucać osączone z marynaty kawałki mięsa mieszając usmażyć,zdjąć z patelni i odstawić aby mięso nie ostygło,w miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia,wbić jajka i miksując dolewać wodę aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany osolić do smaku,kawałki usmażonego kurczakanabijać na widelec i zanurzać w przygotowanym cieście a następnie smażyć w głębokim oleju na złoty kolor ze wszystkich stron,ułożyć na półmisku i udekorować kawałkami pomidorów,papryki,czarnymi oliwkami i koperkiem,podawać gorące z sosem czosnkowym lub pikantnym sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 18.09.2011 08:14
pyszne
MAR3STA 17.02.2011 12:36
super przepis;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak