Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piegusek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 300 g
mak 1 szklanka
cukier 300 g
jaja 4 szt.
margaryna 250 g
aromat waniliowy
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Piegusek

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem, a następnie mak. Całość utrzeć. Wlać mleko, dodać na sztywno ubitą pianę z białek. Delikatnie wymieszać i przelać do formy wysmarowanej tłuszczem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 15.02.2011 20:43
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak