Sposób przygotowania

Udany pomysł mojego syna- Pangę udusić w małej ilości wody z dodatkiem soli i soku z cytryny. Sałatę lodową wymyć i porwać na kawałki. Dodać posiekanego pora, prażone pestki z dyni i kwaśne, duże pokrojone w kostkę jabłko. Pangę odcedzić, wystudzić i podzielić na kawałki. Do jogurtu wcisnąć odrobinę soku z cytryny dodać, sól, pieprz cytrynowy i biały, szczyptę estragonu i dla złamania smaku pół łyżeczki cukru. Delikatnie wymieszać sałatę z rybą i zalać sosem z jogurtu. Podawać z pieczywem. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetnie wygląda i z pewnością jest równie smaczna;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    ciekawa
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    ciekawa sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    ciekawa, a le ja nie lubię duszonej ryby, spróbowałam z taką pieczoną w mące kukurydzianej, mogę spokojnie polecić
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    bardzo fajna ta sałatka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo interesujące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !