Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chałwowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6 szt.
cukier 1 szklanka
cukier wanilinowy
proszek do pieczenia
mąka 2 łyżki
budyń czekoladowy 3 szt.
kostka margaryny
budynie śmietnkowe 2 szt.
mleko 3 szklanki
chałwa 300 waniliowa

Przepis i sposób przygotowania na: Chałwowiec

Białka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie dodajemy zółtka. Mąkę, budynie czekoladowe i proszek do pieczenia mieszamy i dodajemy do masy. Pieczemy 40 min. w temp. 160*C. Upieczone ciasto kroimy na 2 części. Budynie śmietankowe gotujemy na mleku. Margarynę ucieramy. dodając po trochu zimny budyń, a na koniec pokruszona chałwę. Masę mieszamy. Placek przekładamy masą. Wierzch dekorujemy kremem i startą czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 15.02.2011 20:44
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak