Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zawijaski z sosem czosnkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 80 dag
boczek wędzony 10 dag
jogurt naturalny 1 szklanka
czosnek 5 ząbków
sok z cytryny
skórka z cytryny 1
mąka 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
papryka mielona
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zawijaski z sosem czosnkowym

ziemniaki ugotować i ostudzić.obtoczyć je w mące,oprószyć mieloną papryką,ziołami prowansalskimi i pieprzem.boczek pokroić w cienkie plasterki i owinąć nim każdy ziemniak.ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze,piec ok.30min.aż boczek będzie chrupiący.czosnek obrać posiekać,jogurt wymieszać z czosnkiem,szczypiorkiem,oraz sokiem i skórką cytrynową.przyprawić do smaku solą i pieprzem.upieczone ziemniaki podawać z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 12.04.2011 11:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak