Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, wypłukać i ugotować w osolonej wodzie. Gdy będą jeszcze ciepłe, to przegnieść przez praskę na jednolitą masę.
Szpinak podgrzać na patelni z niewielką ilością masła ( około 1 łyżka) - musi odparować woda.
Po wystudzeniu wszystkich składników, przesypujemy wszystko do miski, dokładamy jajko, mąkę i ser żółty. Należy również doprawić do smaku. PO dokładnym wymieszaniu, z ciasta formować kulki, które trzeba gotować w osolonej wodzie przez około 2-3 minuty - aż wypłyną na wierzch.
Pysznie smakują z kawałkiem pieczeni polane sosem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jeta72

    fajne;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !