Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaszka waniliowo-kakaowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza manna 4 łyzki
mleko 1 szklanka
cukier 2 łyżki
cukier wanilinowy 1
kakao rozpuszczalne 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kaszka waniliowo-kakaowa

do zimnego mleka wsypujemy kasze i cukier i gotujemy do czasu az zrobi sie gęsta. Do 1/4 gorącej kaszy dodajemy kakao i dokladnie meiszamy, do pozostalej czesci wsypujemy cukier i rowniez mieszamy. Na mały talerzy wykladamy biała kaszke na grubosc ok 2cm, na to ukladamy kakaową kasze i dostawiamy na 20 minut do wychlodzenia, po tym czasie mozemy pokroic na mniejsze kawalki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

przejs 14.12.2011 11:17
dla dzieciaków :D
Teresa19 23.10.2011 20:25
fajna
accee 05.04.2011 22:38
Dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak