Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanki domowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 40 dkg
przecier pomidorowy 1 sztuka
masło do posmarowania
bułka 2 sztuki
żółty ser 20 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanki domowe

Jeżeli mamy grzyby suszone to moczymy je i gotujemy około 10min.
A jeżeli mamy obgotowane i mrożone grzyby to wystarczy je rozmrozić.
Grzyby przekręcamy przez maszynkę.
Następnie bułki długie kroimy na pół a te połówki wzdłuż na pół.
Smarujemy je masłem następnie przecierem pomidorowym i nakładamy grzyby mielone.
Następnie tarty ser żółty bądź w plasterkach.
Zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temp 150sto. około 5-10min.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak