Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka 1 sztuka
masło do posmarowania
grzyby leśne 10 dkg
szynka gotowana 3 plasterki
koncentrat pomidorowy 4 łyżeczki
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z szynką

Bułkę kroimy na pół smarujemy oby dwie połówki masłem.
Grzyby wcześniej obgotowane (10min) np: suszone lub mrożone.
Przepuszczamy przez maszynkę.
Smarujemy bułki koncentratem pomidorowym , kładziemy przepuszczone przez maszynkę grzyby i na to szynkę. Następnie tarty ser i do piekarnika na 5min w temp 100sto.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak