Sposób przygotowania

Kurczaka oczyszczamy, marynujemy w oliwie z chilli, dodajemy szczyptę ognistej mieszanki przypraw (u mnie więcej:), odstawiamy na conajmniej godzinę. W tym czasie gotujemy ryż w osolonej wodzie, obieramy mango, paprykę oczyszczamy z pestek.

Zamarynowanego kurczaka oraz paprykę pepperoni układamy na grillu, pieczemy ok 15-20 minut w piekarniku. Po 5-10 minutach wyjmujemy paprykę, nożem delikatnie zdejmujemy miąższ (bez skórki). Obrane mango razem z miąższem z papryki i łyżką soku z limonki wrzucamy do blendera (kilka kawałków odstawiamy do dekoracji), miksujey na jednolitą masę.

Na talerzu do małych miseczek nakładamy mus z mango, obok układamy ryż i pokrojony w plastry kurczak, dekorujemy kawałkami mango.

Smacznego!!! :)

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    Świetne
  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    jak tu ładnie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    pięknie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Prezentuje się bardzo apetycznie.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !