Sposób przygotowania

Piersi z kaczki obsmażyć na maśle ze wszystkich stron. Na oleju w woku usmażyć czosnek, dołożyć obsmażone piersi wraz z masłem ze smażenia. Dolać sos teriyaki, 1/2 szklanki wody, sól , pieprz i dusić pod przykryciem. Po około 20 minutach dodać konfiturę z porzeczki- najlepiej kwaśna i dusić dalej. Na ostatnie kilka/kilkanaście minut odkryć pokrywkę, żeby sos odparował i stał się gęsty. Doprawić pieprzem, solą sosem teriyaki do smaku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    co za wspaniałości, kaczuszka jest smaczna w każdej postaci;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aneta2604

    znakomity przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !