Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

eskalopki z szałwią

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 4 szt
szynka 4 plastry
oliwa 3 łyżki
masło 1 łyżki
szałwia 3 listki
wino 1 kieliszek
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: eskalopki z szałwią

Filety lekko rozbić,przyprawić na każdy położyć plaster szynki,przyprawić,położyć liść szałwia,zwinąć i spiąć wykałaczką,posypać mąką i podsmażyć na rozgrzanej oliwie,skropić winem i dusić około 20 min,gdy eskalopki będą miękkie dodać masło i podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 18.11.2011 16:37
Bardzo smaczne, ciekawe połączenie. Chętnie bym je zjadła.
hastalavista 18.02.2011 11:18
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak