Sposób przygotowania

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie (około godziny), a następnie ugotować do miękkości. Ziemniaki i cebulę obrać, opłukać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Odlać część wytworzonego soku. Dodać jajko, mąkę pszenną, ugotowaną soczewicę i startą mozzarellę. Przyprawić do smaku solą, czarnym mielonym pieprzem oraz przyprawą do ziemniaków. Wszystkie składniki starannie wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Kłaść porcjami przygotowane ciasto, formułując nieduże placuszki. Podawać gorące.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Muszą być pyszne - zwłaszcza jeśli ktoś tak jak ja uwielbia soczewicę
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Nina7

    Super pomysł!
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    bardzo kreatywne danie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    nigdy nie jadłam soczewicy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !