Sposób przygotowania

Na samym początku zabieramy się za ciasto: mąke wymieszać z migdałami, cukrem pudrem. Następnie dodać do tego posiekane masło i wyrobić rękoma gładkie ciasto. Wyrobione ciasto wstaiwć na około 30 minut do lodówki. Po tym czasie ciasto rozwałkować , a nastepnie przełożyć do lekko natłuszconej (np. olejem w sprayu) formy do tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem i wstawić do piekanrikia na około 20 minut w 200 C.

Teraz bierzemy sie za przygotowanie nadzienia: do rondelka dodać konfiturę i miód. Następnie przygotowaną masę wysmarować tartę. Maliny umyć i dobrze osączyć. Brozskwinie pokroić w półplasterki. Przygotowane owoce ułożyć na tarcie. Przygotowane ciasto schlodzić kilka minut w lodówce. W międzyczasie z 2 łyżek proszku z galaretki, 2 łyżek cukru i kilku kropel coku cytrynowego przygotować syrop, którym nasmarować owoce. Śmietanę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Przygotowaną śmietana ozdobić brzegi tarty,a je posypać orzechami pistacjowymi.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !