Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plastry, zbić tłuczkiem,oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć. Włożyć do mięsa i dusić do miękkości, podlewając od czasu do czasu odrobiną wody. Z pozostałego masła i mąki zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z sosem, zagotować. Zdjąć z ognia, dodać śmietankę, wymieszać, przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiadek
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne danie samodzielne jak i z dodatkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszne połączenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !