Sposób przygotowania

300 gram wieprzowiny mielimy przez jak najdrobniejsze sitko, np takie do maku. Łączymy zmielone mięso z mąką i ugniatamy gładkie ciasto. Na farsz 200 gram wieprzowiny siekamy drobno i smażymy, łączymy z ugotowanym wcześniej batatem, dokładnie mieszamy. Dodajemy sos sojowy. Zagotować rosół i dodać warzywa i chili, zostawiając 1 dymkę posiekaną do dekoracji. Ciasto rozwałkować bardzo cienko, jak papierki prawie. Pokroić na kwadraty ok 6-7 cm i na każdy nałożyć łyżeczką farsz. Zlepiamy pierożki i gotujemy w dużej ilości wody, ok 6-7 min. Rosół podajemy w wazie razem z pierożkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    muszę spróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawa opcja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    muszę wypróbować przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !