Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso mielone w curry

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso 1/2 kg
cebula 2 szt
marchew 2 szt.
pomidor 2 szt.
curry 2 łyżeczki
siekany koperek 1 łyżka
olej 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mięso mielone w curry

Cebulę drobno pokroić. Obrana marchew zetrzeć na jarzynowej tarce o dużych oczkach. Cebulę z marchewką obsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać mielone mięso i smażyć około 4minuty. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na małe cząstki dodać do mięsa, wlać 1/2 szkl. wody, doprawić solą i dusić na małym ogniu pod przykrycie pół godziny. Pod koniec duszenia dodać przyprawę curry i dokłądnie wymieszać. Wsypać koperek na koniec duszenia. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 05.03.2013 08:34
mniam mniam ...
halinka1011 15.02.2011 10:09
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak