Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek gotowany

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 1 kg
angielskie ziele 10 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
czosnek 3 ząbki
pieprz ziarnisty 10 szt
majeranek 2 łyżeczki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek gotowany

Do rondla wlać wodę dodać angielskie ziele, pieprz, liście laurowe, majeranek, sol i czosnek, zagotować. Do wrzącej marynaty włożyć opłukany boczek. Gotować na wolnym ogniu do miękkości. Następnie wyjąć z wody i ostudzić. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.12.2013 20:35
Idealny boczek.
kate.500 22.12.2013 16:38
pyszne miesko
EWI 05.03.2013 08:35
pyszny pyszny
IlonaAlbertos 18.11.2012 19:06
Pyszny boczuś.
Iwusia 21.06.2012 22:14
smaczny :)
mirosława4 23.01.2012 18:14
pyszny jest taki boczuś:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak