Sposób przygotowania

Warzywa i boczek tniemy w słupki, dymkę siekamy. Wrzucamy wszystko do rondla i razem z kurczakiem gotujemy w rosole do miękkości. Z melona ścinamy wierzch i zachowujemy, bo to będzie przykrycie. Z melonów usuwamy miąższ i pestki, zostawiając ok 1,5-2 cm miąższu od skórki. Połowę miąższu zjeść ze smakiem resztę zostawić. Rosół doprawić sosem, imbirem i winem. Do każdego owocu włożyć pokrojoną na plastry pierś, dodać warzywa z rosołu posypać dymką i obłożyć resztą melona. Rozgrzać piekarnik do 180 st C. Wlać rosół do melonów i zamknąć wieczkiem melonowym. Wieczko przytrzymać na miejscu np wykałaczkami. Pieczemy 30 min. Podajemy z porcjami ryżu w miseczkach. Jeden melon na dwie osoby, każda osoba musi mieć swoją łyżkę i pałeczki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam mniam ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !