Sposób przygotowania

Z kurczaka potrzebujemy tylko piersi i skórę.Jeżeli nie chcę całego kurczaka,kupuję dwie piersi i korpus z którego zdejmuję skórę.Piersi przeciąć wzdłuż,ale nie do końca,roztworzyć,rozbić tłuczkiem do kotletów..Przyprawić,ułożyć obok siebie tak,aby lekko zachodziły jedna na drugą.Z chleba odciąć górę,wybrać miąższ.Część tego miąższu pokroić w kostkę,podsmażyć na 2 łyżkach oleju.Przestudzone grzanki wsypać do miski,dodać jajko,natkę pietruszki,sól i pieprz.Farsz ułożyć na mięsie,zwinąć w roladę,owinąć skórą.Posypać wierzch przyprawą do kurczaka.Roladkę obwiązać białą nicią.Na patelni rozgrzać olej,obsmażyć mięso z każdej strony,przełożyć do chleba,polać tłuszczem w którym się smażyło.Przykryć odciętym wierzchem pieczywa,wstawić na 15 minut do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C.Po tym czasie roladę odkryć,posypać wiórkami masła i piec jeszcze 15 minut.Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu z mięsa ściągnąć nici,pokroić w plastry,ułożyć z powrotem w chlebie i tak podawać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam pyszności

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !