Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata ostra do mięsa wieprzowego II

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
olej z pestek winogron 3 łyżki
czosnek ząbki 3
mięso wieprzowe bez kości 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata ostra do mięsa wieprzowego II

Musztardę mieszamy z octem oraz olejem. Dodajemy paprykę słodką oraz ostrą i drobno posiekany czosnek. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i zalewamy mięso. W taki sposób marynuję mięso np. do bogracza.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.03.2013 08:40
podoba mi się
BernadettaP 18.11.2011 09:03
super !
ewelina/bunia 27.05.2011 09:20
hmm ciekawe
Anna169Hosz 22.02.2011 12:36
Ja też wypróbuję.
Monika193
Monika193 18.02.2011 21:33
często robię podobne marynaty, Twoją też koniecznie wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak