Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z sosem słodko-kwaśnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sos słodko-kwaśny 1 słoik
zioła 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z sosem słodko-kwaśnym

Ryż ugotować na sypko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nabić ryż do filiżanek, zrobić kopczyki na talerzach. Sos podgrzać w rondlu, doprawić ziołami i papryką słodką oraz pieprzem. Wyłożyć dookoła kopczyka ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.03.2013 08:41
wygląda rewelacyjnie
Karolina92 30.04.2011 08:32
tez taki bardzo lubie, robie podobnie, a mialam nadzieje ze znajde przepis na wlasny sos-slodko kwasny ;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak