Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w sezamie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 30 dag
ziarno sezamu 1 łyżka
jajko 1 szt.
mąka 2 łyżka
cytryna 1/2 szt.
sól, pieprz do smaku
oliwa 3 łyżki
masło koperkowe 2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w sezamie

Zrobić ciasto z jajka, 1 łyżką mąki i ziarna sezamu, które trzeba doprawić solą i pieprzem. 2 filety z Dorsza posolić i skropić sokiem z 1/2 cytryny i oprószyć mąką, obtoczyć sezamowym ciastem. Smażyć z obu stron na złoty kolor na 3 łyżkach oliwy. Włożyć do żaroodpornego naczynia, położyć na każdym filecie kostkę masła koperkowego (wg mojego przepisu) i zapiec w temp. 180 stopni około 3 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 05.03.2013 08:41
fajne fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak