Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczawiowa błyskawiczna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw konserwowy 2 op.
masło 1/4 kostki
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
jajko 6 szt.
śmietana 12% 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: szczawiowa błyskawiczna

Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Zagotować 2,5 litra wody z dodatkiem 1 łyżki przyprawy do dań Kucharek i masła. Dodajemy 2 słoiczki szczawiu po 20 dag każdy i gotujemy kilka minut. Na koniec wrzucamy jajka i doprawiamy śmietaną. Podawać z duszonym kartoflami polanymi smażoną słoninką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 15.02.2011 09:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak