Sposób przygotowania

Marchew, papryki, pietruszkę i bambusa tniemy na słupki, wrzucamy do rondla, zalewamy sosami i dusimy do miękkości. Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu i wymieszać z warzywami. Filet z łososia dzielimy na dwie części, kładziemy skórą do deski i każdą z nich głęboko nacinamy nożem, w kratkę 2- 3 cm. Nie przeciąć skóry! posypać starannie mąką. Łososia smażymy w głębokim oleju na złoto, mięso powinno nam się wywinąć i przypominać ogon wiewiórki. Podajemy na gorąco.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    zapomniałam dopisać, że posypujemy sezamem i posiekaną dymką :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale fajna nazwa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !