Sposób przygotowania

Wino białe 300 ml i wino białe 200 ml i czerwone zagotować w osobnych naczyniach. Dodać do każdego garnka po 2 łyżki żelatyny i dokładnie rozpuścić, dopiero wtedy dodajemy galaretki zgodnie z kolorami , do agrestowej dolewamy absynt. Rozpuszczamy je dokładnie i po przestudzeniu wylewamy do osobnych naczyń wysmarowanych delikatnie olejem. odstawiamy do wystudzenia na noc. Na drugi dzień żelki z wierzchu smarujemy delikatnie syropem cukrowym i posypujemy migdałami, odstawiamy na chwilę. Wyjmujemy żelki i ze spodem robimy podobnie. Następnie tniemy w prostokąty i obtaczamy w migdałach resztę boków. Podawać po obiedzie, schłodzone.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    musi być niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !