Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kokosowe beziki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białka żółtek 3 szt.
cukier puder 15 dag
wiórki kokosowe 15 dag
sok z cytryny 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 op.
tłuszcz do formy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kokosowe beziki

Białka ubić na sztywno dosypując powoli cukier. Wymieszać z sokiem z cytryny i wiórkami kokosowymi. Małe porcje ułożyć na natłuszczonej blasze. Piec w temp. 160 stopni około 15 minut. Udekorować gotową polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak