Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 10 dag
majeranek do smaku
czosnek ząbki 2 szt.
sól do smaku
mąka 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwkami

W schabie zrobić otwór wąskim, długim nożem, wcisnąć w niego suszone śliwki. Mięso posolić i oprószyć mąką, obsmażyć na łyżce oleju z każdej strony. Podlać wodą, posypać majerankiem, dodać wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Przykryć i dusić na niewielkim ogniu około 1 godziny. Wyparowany sos uzupełniać wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 02.05.2011 08:21
Super.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak