Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kakaowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 szt.
cukier puder 3/4 szkl.
kakao 2 łyżki
tłuszcz 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kakaowe bezy

Na garnek z gotującą wodą stawiamy miskę z białkami. Wsypać cukier puder, mieszać tak długo aż cukier się rozpuści. Naczynie zestawić z kąpieli wodnej i ubijać białka mikserem, dodać 2 łyżki kakao, ubijać aż uzyskamy sztywną pianę. Łyżką nabierać pianę i kłaść na blachę lub robić to wyciskać szprycą. Suszyć w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 3 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak