Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe bezy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3/4 szkl.
cukier waniliowy 1 op.
kisiel wiśniowy 1 op.
tłuszcz 2 łyżki
białko 5 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe bezy

Na garnek z gotującą wodą stawiamy miskę z białkami. Wsypać cukier puder i cukier waniliowy, mieszać tak długo aż cukier się rozpuści. Naczynie zestawić z kąpieli wodnej i ubijać białka mikserem, dodać suchy kisiel wiśniowy, ubijać aż uzyskamy sztywną pianę. Łyżką nabierać pianę i kłaść na blachę lub robić to wyciskać szprycą. Suszyć w letnim piekarniku przy uchylonych drzwiczkach około 3 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak