Sposób przygotowania

Drożdże rozmieszać w 1 łyżce ciepłej wody. Następnie dodać pół szklanki ciepłego mleka, masło, mąkę, jajko, szczyptę soli . Wyrobić ciasto i odłożyć w ciepłe miejsce na 30 minut. Gdy podrośnie podzielić na 8 kawałków, uformować wałeczki zwijać precle. Wkładać do wrzącej wody, po wypłynięciu na wierzch wyjąć łyżką cedzakowa. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce, posypać grubą solą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec na zloty kolor.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    rosik93

    Lubię...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    lubie obważanki,zwłaszcza krakowskie !
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    To coś dla mnie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !