Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś cytrynowa w orzechach

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 500 gram
maślanka 100 ml
orzechy 200 gram
sól 1 do smaku
cytryna 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś cytrynowa w orzechach

Rozbijamy piersi z kuczaka,kroimy je w paski.Obtaczamy w maślance z dodatkiem soku z połowy cytryny i panierujemy w zmielonych orzechach(najlepiej różnych rodzai).doprawiamy i smażymy z obu stron na piękny rumiany kolor.Podajemy obsypane skórką z cytryny.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.12.2011 19:29
super
gusia1000 06.11.2011 16:43
Smacznie.
sylwia / sytofala 20.08.2011 13:13
brzmi bajecznie
owca441 13.05.2011 19:47
smaczne
ela16 19.04.2011 09:39
dobre
Dorota59 10.04.2011 08:45
świetne
Kuchareczekjeden 10.03.2011 09:08
świetna potrawa
Kuchareczekjeden 10.03.2011 09:08
świetna potrawa
iza15 27.02.2011 19:53
fajne
Aniunia773 19.02.2011 18:07
fajne polaczenie
teresa18 15.02.2011 20:06
ciekawe
IZABELA29 15.02.2011 10:51
zapowiada sie pysznie
eduszo
eduszo 15.02.2011 09:33
Bardzo fajne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak