Sposób przygotowania

Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy pokrojona w kostke cebule i drobno posiekany czosnek. Smażymy do zeszklenia, dodajmey tuńczyka mieszamy, chwile smazymy razem, przyprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy umyte liscie szpinaku i dusimy razem mieszając nie za długo tyle, żeby liscie sie lekko skurczyły ale całkowicie nie zmalaly w sosie. Żeby były wyczuwalne i widoczne. Zdejmujemy z ognia, na talerz dajemy makaron a na to tuńczykowy sos. Posypać serem i świezo zmielonym kolorowym pieprzem.
Dla \"ortodoksyjnych\" wielbicieli makaronu dodam ze oczywiscie sos mozna wymieszac z makaronem na jednej patelni, podrzac i podać razem na talerzu.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    uwielbiam tuńczyka więc tak przyrządzone tagiatelle musi super smakować
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wygląda ekstra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !