Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 70 dag
twaróg 35 dag
wędlina 30 dag
jajko 2 szt
mleko 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
ser gouda 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Ziemniaki gotujemy. Paprykę dokładnie oczyszczamy, myjemy i wraz z wędliną kroimy w kostkę.
Twaróg ucieramy z żółtkami i mlekiem. Następnie tak powstałą masę mieszamy z wędliną i papryką. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Ziemniaki kroimy w plasterki. Układamy w blaszce na przemian z masą serową.
Żółty ser ścieramy na tarce i posypujemy nim wierzch potrawy. Pieczemy około 45 minut w temp. 180*c.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 04.04.2012 18:37
super
hastalavista 12.03.2011 00:14
musi być pyszna :)
wolochski 07.03.2011 17:07
super
wolochski 07.03.2011 17:07
super
Dorota59 15.02.2011 10:38
z twarogiem nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak