Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŁOSOŚ Z WŁOSKĄ KAPUSTĄ

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 kg
cytryna 1 sztuka
bulion 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1/2 szklanki
masło 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
łosoś filet 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ŁOSOŚ Z WŁOSKĄ KAPUSTĄ

Wodę zagotować, dodać dwa plastry cytryny i łososia, gotować tak rybę w wodzie kilka minut. Rybę wyjąć, posolić, popieprzyć. Kapustę włoską pokroić i poddusić na maśle, dodać startą skórkę z cytryny, bulion i zalać to śmietaną, przyprawić solą, pieprzem, dusić wszystko ok. pół godziny. Kapustę podawać do ryby. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.05.2011 10:21
pyyycha
Sylwia56
Sylwia56 12.05.2011 11:47
uwielbiam łososia
Ania67 12.04.2011 09:36
Rewelacja
Ania67 12.04.2011 09:36
Rewelacja
Olaa 07.04.2011 21:42
smaczny
Zoso 18.03.2011 22:19
smaczne danie
anna186 09.03.2011 18:48
pyszne
Margo1 03.03.2011 22:12
Świetne danie
eduszo
eduszo 01.03.2011 08:57
Aż już by się zjadło.
MAR3STA 18.02.2011 17:55
faaajne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak