Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FLĄDRA Z WARZYWAMI

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 1 kg
marchew 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
cebula 3 sztuki
sos sojowy 4 łyżki
mąka 4 łyżki
masło 3 łyżki
cukier 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: FLĄDRA Z WARZYWAMI

Rybę posolić, popieprzyć, obtoczyć w mące. Rybę usmażyć krótko na maśle. Pokrojony imbir, cebulę i czosnek poddusić na maśle, dodać posiekaną marchewkę, cukier, sos sojowy, sól, pieprz, podlać wodą, Warzywa dusić aż nadmiar płynu odparuje. Duszonymi warzywami przykryć rybę na talerzu. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 01.05.2012 15:38
dobre
misia53 24.04.2011 17:15
super
gacopierz23 10.04.2011 22:14
coś ciekawego
novita23 06.04.2011 19:21
smaczna
anna186 09.03.2011 18:48
pyszne
Margo1 03.03.2011 22:11
przepyszna ryba na dodatek z warzywami
ziutula
ziutula 21.02.2011 01:15
smacznego...
Krystyna32 19.02.2011 10:22
smaczne
MAR3STA 18.02.2011 17:57
smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak